دیونیسوس دمیتس، مدرس مدیریت سیستم‌ها از دانشگاه هال است. او در مقاله‌ای به‌دنبال پژوهش‌های خود به بررسی تاثیر الگوریتم‌ها در قدرت تصمیم‌گیری انسان می‌پردازد. آنچه در ادامه می‌خوانید، از زبان او بیان شده است.

 

هنوز می‌توانم شگفتی خودم را به‌یاد بیاورم؛ هنگامی‌که کتاب The making of a fly از پیتر لارنس، متخصص زیست‌شناس فرگشتی با قیمت نجومی ۲۳٬۶۹۸٬۶۵۵.۹۳ دلار به اضافه ۳/۹۹ دلار هزینه حمل‌ونقل در سایت آمازون ارائه شد. درحالی‌که همکاران من در سراسر دنیا به همان نسبت افسرده می‌شوند که یک کتاب علمی می‌تواند به چنین بازیچه‌ای تبدیل شود، در حقیقت این قیمت گزاف را باید نتیجه الگوریتم‌های اصلاحی دانست که یک‌دیگر را پشتیبانی می‌کنند و گاهی مارپیچی را بنا می‌کنند که هر لحظه با نسبت بیشتری از روال معمول خارجی می‌شود. این نشان می‌دهد که فقط کارکنان شخصیتی خلاق ندارند بلکه الگوریتم‌ها نیز می‌توانند بلندپروازی شگفت‌آوری را تجربه کنند.

این نمونه فراموش‌نشدنی تشخیص داده و اصلاح شد؛ اما اگر چنین تداخل الگوریتمی‌ به‌طور پیوسته اتفاق می‌افتد و البته دفعاتی نیز وجود داشته باشد که ما متوجه وقوع آن‌ها نشویم، چه سرانجامی در‌پی خواهد داشت؟ اگر واقعیت زندگی ما به‌طور فزاینده‌ای با قدرت الگوریتم‌ها ساخته شود چقدر طول می‌کشد تا هویت انسانی و اختیار ما از بین برود؟

 

من و همکارم، پروفسور آلن لی با الهام از چنین نمونه‌هایی، اخیراً کشفی مطرح کردیم و آثار عمیق‌تری از تاثیر فناوری الگوریتم را در مقاله‌ای در ژورنال Association for Information Systems منتشر کردیم. کشف ما باعث شد به‌ این نتیجه برسیم که در طول زمان نقش فناوری اطلاعات و انسان‌ها به‌جای پیشرفت نوعی پسرفت است. در گذشته ما انسان‌ها از فناوری همچون ابزاری استفاده می‌کردیم، اکنون فناوری پیشرفته به نقطه‌ای رسیده است که از ما استفاده می‌کند و حتی فراتر از آن، ما را کنترل می‌کند.


آموزش و بازاریابی الگوریتم‌ها ,فناوری ,چنین ,می‌کنند منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

لینک دات ترولیا | لینک گروه تلگرام | لینک کانال تلگرام | لینک ربات تلگرام مجسمه دکوری رضا پلی استر(شیراز) - rezapolyester افزایش فروش safarus24 اپلود عکس مادر مهربان نوین آی تی موبایل امیر عاشقتم